Ανέττα Αλεξανδρίδη

 

Η πρώτη μου γνωριμία με τη yoga ήταν σε ένα μικρό, απλό studio στη Virginia των ΗΠΑ, κοντά στην πόλη όπου μεγάλωσα (Chevy Chase, MD). Από τη στιγμή που μας κάλεσε ο δάσκαλος να καθίσουμε στη ‘στάση του παιδιού', ήξερα ότι είχα βρει μια πραγματική αγάπη. Παρακολούθησα μαθήματα Hatha yoga στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα μέχρι το 2002, όπου δοκίμασα την Ashtanga Vinyasa Yoga. Από τότε η προσωπική μου πρακτική είναι εστιασμένη στον χορό μεταξύ κίνησης και αναπνοής που διακρίνει το σύστημα της Ashtanga.

Ξεκίνησα την πορεία της ως μαθήτρια με τον Νίκο Ζωγράφο και μετά με την Χριστίνα Καρυτινού – Ireland . Εκπαιδεύτηκα το 2005 – 2006 υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Καρυτινού στην διδασκαλία της 1ης σειράς και αργότερα και στη 2η σειρά της Ashtanga Vinyasa Yoga. Ταυτόχρονα, το 2010 γνώρισα τον Manju Jois, γιό του Sri K Pattabhi Jois, με τον οποίο μαθητεύω ακόμα μάθε χρόνο. Το 2013 ο ίδιος μου έκανε την τιμή να μου δώσει δική του authorization για να διδάξω την 1η σειρά και τις βασικές τεχνικές Πραναγιάμα.

Στην πορεία μου έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, από τα πιο ενδιαφέροντα ήταν του Tim Miller, της Nancy Gilgoff, του Eddie Stern, του Dylan Bernstein, του Michael Stone και του David Williams. Ελπίζω να συνεχίσω να έχω την ευκαιρία να γνωρίζω άλλους συνοδοιπόρους στο δρόμο της γιόγκα και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον.

Το τελευταίο καιρό εμπλουτίζω τις συνεχιζόμενη μου εμπειρία στην Αστάνγκα έχοντας την τιμή να μαθητεύσω στα φιλοσοφικά κείμενα με τον Δρ. Δημήτρη Βασιλειάδη, και στην εμβάθυνση των Τσάκρα και του διαλογισμού με τη Σουάμι Νιρβικάλπα.

Στη διδασκαλία, προσπαθώ να συνδυάζω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου ώστε να καθοδηγώ αλλά και να μαθαίνω με τους μαθητές μου. Η γιόγκα μας οδηγεί στην υγεία, στην ηρεμία, στην αυτογνωσία, και τελικά στην ελευθερία. Είναι χαρά και τιμή μου να συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία μαζί με άλλους ανθρώπους.

Πέραν από τη γιόγκα, εργάζομαι ως ψυχοθεραπεύτρια, έχοντας BSc στην Ψυχολογία και μετεκπαίδευση στην θεραπευτική προσέγγιση Gestalt. Έχω ήδη BSc, MSc και PhD Μηχανικού Υπολογιστών με ειδίκευση στις εφαρμογές στην ιατρική και ψυχολογική έρευνα.

 
Yoga Shakti Greece - Anetta Alexandridi Ashtanga Vinyasa yoga and Hatha yoga lessons in Pagrati and Holargos. Μαθήματα Αστάνγκα και Χάθα Γιόγκα με την Ανέττα Αλεξανδρίδη στο Παγκράτι και στο Χολαργό. Keywords: Αθήνα χαλάρωση μαθήματα shakti yoga lessons yoga classes yoga studio